...bevat 3109 foto's

adoptieplan bomen langs fietspad Borgharen-Itteren

12 augustus 2012

Begin augustus zijn de Dorpsrdaa Itteren en de Buurtraad Borgharen gestart met het bieden van de mogelijkheid om een boom te adopteren. Het betrof hier een voorinschrijving. 25 mensen hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt en zijn inmiddels zeker van een boom. 8 augustus stond een artikel in de Maaspost over de adoptie (zie bijlage) en binnenkort zullen huis aan huis flyers bezorgd worden. De actie krijgt dan een brede bekendheid. Er zijn nog 72 bomen in de aanbieding en op = op. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Bent u nog aan het twijfelen wacht dan niet te lang want de resterende bomen kunnen zo weg zijn.

Adopteren gaat heel gemakkelijk door een mailtje te sturen aan info@Itteren.nl met de mededeling: ja, ik wil een boom. Naam en adres toevoegen en klaar is kees. Meerdere bomen bestellen mag ook. De minimale bijdrage is 25 euro. Degene die een boom adopteert krijgt een mooi adoptiecertificaat.

Vindt u 25 euro te veel maar u wilt toch een bijdrage leveren aan de verfraaiing van uw leefomgeving dan kunt een bijdrage storten op rekeningnr. 97.92.52.547 t.n.v.  Dorpsraad Itteren onder vermelding van "bomenplan".

Gemeente en Consortium hebben al een bijdrage toegezegd en we hebben ook een aanvraag ingediend om in aanmerking te komen voor de Rabodroomprijs. Maar ook met de toegezegde bijdragen zijn we er nog niet. Uw steun is dus onontbeerlijk. Mocht het zo zijn dat we meer geld binnenkrijgen dan voor de aanplant noodzakelijk dan is dat verder geen probleem. Er zullen dan b.v. (picknick)banken worden geplaatst. Uw geld komt altijd goed terecht. We hebben immers nog veel meer plannen. Zo zijn Dorpsraad en Buurtraad bezig met een wandelplan zodat tussen Borgharen en Itteren diverse wandelmogelijkheden beschikbaar komen.

Vanaf het kruisbeeld tot aan de kapel zullen er dit najaar om de 10 meter 45 rode beuken worden geplant met een boomformaat van 12-14 cm. Bij de komingang van Itteren komt ook nog een dubbele rij zomerlindes.