...bevat 3109 foto's

Problemen visvijver Itteren opgelost

02 maart 2013

 

Problemen visvijver Itteren opgelost. Enthousiasme over ontwerp

Overigens hebben alle partijen zich enthousiast geschaard achter het ontwerp van de visvijver die perfect aansluit bij de recreatieve plannen van de Grensmaasgemeenten na oplevering van het hele gebied door Consortium Grensmaas. In Itteren wordt inmiddels gesproken over ‘een mooie aanwinst’ voor de recreatieve mogelijkheden in en rond het dorp.

Consortium Grensmaas heeft besloten tot 2024 zelf het groenbeheer voor de visvijver in Itteren uit te voeren. Daarmee zijn de problemen die onlangs zijn gerezen over dat beheer verleden tijd.

Consortium Grensmaas neemt de komende tien jaar niet alleen het beheer op zich, maar is er ook van overtuigd in die periode een duurzame oplossing te kunnen aandragen voor het beheer na de afronding van het project Grensmaas in 2024. De vertegenwoordigers van Itteren, Borgharen, de Visstandverbetering Maas en de gemeente Maastricht hebben opgetogen gereageerd op het feit dat Consortium Grensmaas z’n verantwoordelijkheid neemt om te voorkomen dat de aanleg van de visvijver stagneert.

Overigens hebben alle partijen zich enthousiast geschaard achter het ontwerp van de visvijver die perfect aansluit bij de recreatieve plannen van de Grensmaasgemeenten na oplevering van het hele gebied door Consortium Grensmaas. In Itteren wordt inmiddels gesproken over ‘een mooie aanwinst’ voor de recreatieve mogelijkheden in en rond het dorp. (zie bijlage)