...bevat 3109 foto's

Zaterdag 24 september feestelijke opening veertrap

21 september 2011

Op zaterdag 24-9-11 is de feestelijke opening van de gerestaureerde veertrap In Itteren. De veertrap vormde tot omstreeks 1920 de toegang tot de veerverbinding tussen de Maasdorpen Itteren en Rekem. Met het verstrijken van de tijd raakte de trap in verval en werd met een dikke laag slib bedekt. De trap is onlangs vakkundig grestaureerd en tevens zijn naast de trap stenen banken geplaatst om te genieten van een weids uitzicht over de Maas en de fraaie Vlaamse oever. Het betreft een monumentale trap van Naamse hardsteen die uniek is voor de Gemeenschappelijke Maas.

 

Op die dag zal het tevens mogelijk zijn om vanaf de veertrap aan boord te gaan van een pontboot die zal varen naar café Maasvallei in Herbricht. Onderweg zal een bezoek worden gebracht aan de in uitvoering zijnde stroomgeulverbreding van Itteren, deskundigen van het Consortium Grensmaas zullen dan uitleg geven over de stand van zaken.

 

U kunt deze dag beschouwen als een uitloper van de 'Open Grensmaasdag' van 13 november vorig jaar. De toen geplande vaartocht kon vanwege het hoogwater helaas geen doorgang vinden. Het is te hopen dat de rivier nu wel zal 'meewerken'.

 

De plaats van bijeenkomst is 'Hoeve Bours' Aan de Maas 2 te Itteren op 24-9-11 om 13 uur.

 

Bijgevoegd is het speciale Dorpsbericht ter gelegenheid van de opening.